Developer and Designer AJAX Bliss

with Visual Studio and Expression
Brad Adrams
Group Program Manager
.NET Framework Team
http://blogs.msdn.com/brada

Sessionen börjar väldigt lovande, där Brad menar på att Microsoft har överbyggt de problemen som finns mellan formgivare och utvecklare. Han drar massor av tydliga och roliga exempel på hur psd, jpeg dokument från formgivare blir långt ifrån vad de kunde önska sig när utvecklarna har gjort sitt. Lösningen på detta dilemma är enligt han Microsoft Expression, lyfter på hatten och säger HEPP .

Vi går stegvis igenom hur man som designer bygger upp en webbplats för att sedan gå över till rollen som utvecklare. Initialt så leverar utvecklaren ett antal config och xml filer till designern som han/hon startar det nya projektet med, dessa filer ger designern tillgång på ett grafiskt och enkelt sätt alla dataflöden i from av menyer, rss, puffar mm som kommer att finnas på webbplatsen.

Gillar verkligen den tanken att man från början har tillgång till ett flöde av data och informationstruktur, ibland har vi upptäckt när vi är klara med design fasen att man inte kan få den datan som var tänkt eller att den inte kan formateras på det sätet man önskar.

Tyvärr visar det sig väldigt snabbt att man måste vara en ganska duktig klient programmerare samt hyfsat insatt i databas hantering för att få det hela att funka, så jag tycker verkligen inte att de har uppnåt det som talaren började sessionen med. Kort och gott Microsoft Expression är som ett uppdaterat Frontpage med förbättrat samarbetssystem och med något förberedda arbetsflöden

2 av 5 i betyg, bra talare dåligt innehåll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: