Introduction to Agile Methodologies and Concepts

Agile är ett koncept som har två huvudegenskaper, den är anpassningsbar och människoorienterad. Under flaggan Agile finns det flera olika metodiker där de två som gicks igenom på sessionen var Scrum och XP (eXtreme Programming). Båda dessa metodiker bygger på några dessa principer:

 • Korta livscyklar
 • Kunden gör prioriteringen
 • Hela temat gör tillsammans tidsuppskattningen
 • Klara och enkla hjälpmedel, t.ex. blädderblock och minimerad dokumentering
 • Dagliga uppföljningsmöten
 • Anpassningsbar process

Det är viktigt att komma tänka på att Agile inte är något magiskt som kommer lösa alla problem för alla företag. Det är ett koncept som kan hjälpa i projektutveckling och det är inget som måste införas allt på en gång utan man kan plocka valda delar och börja applicera dessa. Det är heller inte så att Scrum eller XP är den rätta metoden utan bäst resultat får man om man tar lite från båda och anpassar det till det som fungerar bäst för just det projektet man arbetar i.

Jag tycker att konceptet och metoderna verkar intressanta för oss att titta på även om vi oftast inte jobbar med kunder på det sättet som metoderna beskriver, vi har inte en kund vi har flera hundra eller flera miljoner beroende på vilket projekt vi gör. Jag gillade också tanken med parprogrammering eftersom vi ofta har problem med att enbart en person har all kunskap.

Annonser

Ett svar to “Introduction to Agile Methodologies and Concepts”

 1. Micke Says:

  Refactoring, bl.a. med målet ”write code once” är en intressant del för att se till så att underhåll av system förenklas.

  Kunder har man ju alltid när man gör system, sen kan kunden ibland vara vag, men man kanske kan se till så att man skapar utpekade kunder för varje projekt? Det finns ju alltid tydliga intressenter, problemet är ju när man jobbar in-house att kunden inte har några pengar att lägga till. Man kan ju där t.ex. jobba med virtuella budgetar så man vet vad man har i timmar/kronor för varje projekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: