Keynote. Launch: Windows Vista, the Office System and Ajax

Dagen börjar med en keynote, d.v.s en föreläsning för alla som kommit till tech-ed, vilket är ca 4000 personer. Årets keynote fokuserade på lanseringen av Vista, Office, Exchange och SharePoint Server och möjligheterna som finns i dessa verktyg. Innan verktygen började demonstreras så berättade vice VD på Microsoft om en tävling för skolungdomar som hålls varje år vid namn Imagine där nästa års final kommer vara i Seoul, Korea.

Han berättade också om en flicka på 10 år som han träffade förra året i Pakistan eftersom hon då hade tagit certifikat i .Net programmering. Nu ett år senare har hon också tagit certifikat i C# och hon fick komma med på scen och demonstera en liten kalkylator-applikation hon gjort.

När det gäller demonstrationerna av de olika systemen så var det självklart imponerande på vilket sätt de kommunicerade med varandra, men annars så var det ärligt talat inte så imponerande. De sakerna som demonstreades var en webbsida för klädförsäljning där man kunde dra och släppa kläder på en modell som man sedan kunde få att snurra och på det sättet se hur kläderna rörde sig när modellen rörde sig. Wow kan man tycka, men vi frågade oss vad användningsområdet fanns och om man verkligen vill ha det så, men vi kanske bara är två tråkiga utvecklare som tänker mer på prestanda än design 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: