Test Driven Development

Myths & Misconceptions
Roy Osherove
Team Agile
ISerializable.com

Detta var en frågesession, d.v.s. det visades inte en massa powerpoints utan deltagarna fick istället ställa frågor som föreläsaren sedan besvarade. Då vi aldrig jobbat med Test Driven Development så gjorde detta att det blev lite för hög nivå för oss. Vi valde dock att sitta kvar och lyssna och försöka ta till oss så mycket som möjligt och här är några punkter vi skrev upp.

TDD och gränssnitt
Det är nästan omöjligt att göra unittesting på gränssnitt så därför bör man istället bryta ut de logiska delarna och testa dem för sig själva

Tester
Det är viktigt att testerna är så enkla som möjligt och om det ska vara en riktig unittest så ska det inte finnas någon konfiguration alls och testet bör ta runt en millisekund att köra. Om den finns konfiguration så är det en Intergration-test och dessa kan ta lite längre. Det är dock viktigt att köra båda delarna.

Privata/Interna metoder
Man testar inte privata/Interna metoder eftersom dessa ska komma till efter en refactoring och då ska de redan vara testade.

Vem skriver testerna
Det är utvecklaren själv som skriver testerna och man ska kunna se om utvecklaren förstått kravspecen bara genom att titta igenom hur testerna fungerar.

Vad ska man testa
Kort sagt det mesta och vad man ska börja med kan variera men om man börjar med en stor komplicerad del som används mycket så kan det ta tid att bryta ner den så det går att testa den, men man kan samtidigt vinna en massa tid på att en massa annat jobb kommer gratis.

Vi fick också tips om en bra bok som heter:
Working effectivly with Legecy Code
Vi bör köpa och läsa den,.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: