Windows Presentation Foundatios

Creating Windows and Browser Applications with WPF
Ian Griffiths
http://www.interact-sw.co.uk/iangblog/

Powerpoint presentation

Oj… Här börjar sessionen med kod exempel,  inte ett ljud om vad WPF är eller vad det kan användas till.

Jag har sammanställt lite information om vad det är och hur det kan användas.:

Windows Presentation Foundation gör upplevelsen av dokument, media och användargränssnitt enhetlig och tillhandahåller en helgjuten process för webbläsarbaserade upplevelser, formulärbaserade program, grafik, video, ljud och dokument.

Windows Presentation Foundation ligger ovanpå DirectX, vilket innebär att det kan utnyttja den totala kraften hos den grafiska hårdvara som finns i moderna datorer och tillgodogöra sig framsteg i kommande hårdvara.

Windows Presentation Foundations vektorbaserade återgivningsmotor tillåter skalning av program, så att fördelarna hos bildskärmar med hög upplösning kan utnyttjas utan att det innebär extra arbete för utvecklaren eller användaren. Windows Presentation Foundation utnyttjar också fördelarna hos videokort som har stöd för hårdvaruacceleration.

Windows Presentation Foundation innehåller lösningar för media, design av användargränssnitt och dokument som sträcker sig långt bortom de möjligheter som utvecklare har idag. Windows Presentation Foundation har utformats för att kunna byggas ut så att utvecklare kan skapa sina egna kontroller ovanpå Windows Presentation Foundation-motorn eller genom att tillämpa ”subclassing” på befintliga kontroller.

I centrum av ramverket står kontroller för former, dokument, bilder, video, animeringar och 3D-grafik samt paneler där kontroller och innehåll kan placeras. Dessa utgör byggstenarna för utvecklingen av nästa generations användarupplevelser.

När Microsoft lanserar Windows Presentation Foundation, lanseras även XAML. XAML är ett märkspråk som representerar användargränssnitt deklarativt för Windows-program och som förbättrar funktionerna hos de verktyg som används för att skapa och omarbeta användargränssnitt. För webbutvecklare innehåller XAML en välbekant beskrivning för användargränssnitt. Med XAML kan även designen av användargränssnittet separeras från den underliggande koden, så att utvecklare och designers kan föra ett närmare samarbete.

Tyvärr framgår detta inte av presentationen, utan här diskuteras endast hur man bygger/kodar ett wpf program. Jag hänger tyvärr inte med alls men det känns verkligen som detta kan bli något otroligt stort, eftersom man utnytjar hela datorns kraft! Man kan alltså köra wpf filer direkt på datorn utan att installera något på klienten, wpf kan fungera standalone eller ses i browsern, vilket gör att man kan göra otroligt avancerade webbsidor och ge användaren rika webbuplevelser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: